Anna, 30 år

"Inom sjukvården ökade man bara min Omaprazoldos"

Anna hamnade i en nedåtspiral med enorma magproblem som ledde till värk och yrsel, och gjorde henne orkeslös och asocial

 

Besök 1 - juni 2014: Resultatet av min första FAB, en mätning på vilka problem man har i kroppen och hur svåra de är, var 98 poäng. Hela 21 av dessa var bara på magen. Och 21 poäng bara på magen vilket innebär svåra, ständigt återkommande problem med magen.

För att dämpa problemen med magsyra och sura uppstötningar tog jag då 20 mg Omaprazol per dag och Galieve, ett recptfritt medel som jag käkade lite då och då under dagen. Det har dessutom en laxeran effekt.

Jag led av var ett fruktansvärt illamående efter eller i samband med mat. Jag rapade alltid mycket efter en måltid, var öm i maggropen, yr och darrig med svimningskänsla.   Jag var ofta och svårt förstoppad, varannan eller var 3 dag och hjärtat rusade ofta. Jag kände mig helt asocial, orkeslös och vill bara ligga på soffan. Dessutom började jag få ont i kroppen, i leder och muskler. Men jag var ändå tvungen att göra olika saker då jag har ett barn som är 1,5 år.

Inom sjukvården hittades inget direkt fel utan man bara ökade min omaprazol-dos. Man upptäckte vitamin B12-brist och järnbrist. Men annars hittade man inget fel.

Christina berättade att jag inte kunde smälta maten och att detta gjorde att jag var förstoppad och sen kom en del andra problem som följd av det.

Prio 1 var att bli av med Omaprazol och jobba med matsmältningen med hjälp av örter och enzymer och att få igång tarmen så jag hade avföring minst en gång per dag. Hon såg också att min lever och galla inte fungerade så bra så en rening på dessa system var viktigt att göra.

Besök 2 - augusti 2014: FAB visade denna gång 21 poäng. Jag kände mig så mycket bättre! 10 poäng på magen så den var ju inte helt bra men den var mycket bättre på bara två månader. Jag tog fortfarande omaprazol men i halverad dos.

Besök 3 - september 2014: Hade fortfarande ca 20 poäng och inte helt bra i magen. Jag hade ännu inte släppt Omaprazolen - jag vågade inte helt lita på min kropp. Även denna gång fick jag örter som hjälpte min matsmältning. Det gjorde susen och jag vågade mer och mer lita på att kroppen nu kommer att klara av det. Det är inte lätt när man har varit dålig en lång tid. Men rapningarna var nu borta och jag kände mer och mer att tarmen började fungera som den ska, och till följd hade jag mindre ont i kroppen.

Besök 4 - december 2014: Hade gjort en hårmineralanalys och det upptäcktes då att jag har för lite saltsyra. Skulle jag våga ta saltsyra - med risk att få sura uppstötningar? Jag började öka upp de örter som producerar saltsyra och efter ett tag vågade jag mig på 1 saltsyratablett och döm om min förvåning: jag klarade av det!

Ibland får jag halsbränna men har då fått örter som jag kan ta. För jag förstår att det inte hjälper att ta bort saltsyran med omaprazol (då det enbart är symtomdämpande och förvärrar grundproblemet).

Jag är så glad att jag fick hjälp innan min kropp blev ännu värre. Jag önskar att jag hittat hit tidigare.

Tack för ditt stöd och din hjälp.

- Anna, 30 år

 

Kontakt

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Instagram

© 2018 Må Bra Naturligt i Trelleborg AB