Om mig

christina mikroskopJag är utbildad näringsterapeut och har utöver detta tillägnat mig kunskaper inom massage, akupunktur, hårmineralanalys, irisdiagnostik och basmedicin.

Jag arbetar med funktionsmedicin och samarbetar med patienten i att uppnå hälsa genom att behandla individen istället för sjukdomen. Allt hänger ihop. Matsmältningsproblem kan till exempel skapa hudproblem, depression eller nedsatt immunförsvar. Alla människor är biokemiskt olika och bör också behandlas olika.

1997 startade jag företaget Må Bra Invest. De första 5 åren arbetade jag enbart med massage och utbildning i friskvård till företag.

Några exempel på kurser och diplom:

  • Diplomerad massageterapeut i Linköpings Kroppsterapiskola
  • Helhetshälsas seminarier om näringsmedicin
  • Alpha plus kurser i näringsmedicin
  • Diplomerad till närings- och fyto-terapeut på Nordiska Närings och fyto- terapiskolan i Stockholm
  • Koreansk handakupunktur
  • Diplomerad till cirkulations- och nervbanemassör
  • Certifierad för hårmineralanalys
  • Basmedicin

Historik

Jag har alltid velat lära mig mer. Under årens lopp har jag gått många kurser, utbildningar och varit med på många seminarier för att lära mig mer om kroppens självläkande förmågor.

Min första patient var min egen man

Intresset för näringsmedicin fick jag när min man hade mycket ont i magen under ett helt år. Läkarna hittade inga fel på honom utan sa att han var frisk. Och ändå hade han så ont! Då kom jag i kontakt med naturmediciner, bl.a. enzymer. Hör och häpna han blev smärtfri på mindre än en vecka! Jag förstod att det finns mycket att göra inom det området, eftersom så många har ont i magen.

Andra patienten var min dotter, som inte fick hjälp inom svensk sjukvård

Den andra patienten var min egen dotter, som hade fruktansvärt ont i magen i 5 år. Vi trodde det var ärftligt eftersom pappa hade haft problem. Jag gav henne samma enzymer. Men på henne hjälpte inte enzymer. Vi gick till många terapeuter och specialistläkare på magproblem, (10 st allt som allt) men fick ingen hjälp. Läkarna frågade om hon var mobbad i skolan!!! Detta är svensk sjukvård.

Vid det laget hade jag börjat på närings och fytoterapiskolan i Stockholm. Jag frågade alla lärare vad de trodde kunde vara för fel på min dotters mage. Det kunde de inte säga, men de rekommenderade ett bajstest man kan skickas till USA (genom Scandlab i Sverige). Svaret vi fick tillbaka var chockerande, hon hade amöba, parasiter, och 3 dåliga bakterier, nästan inga av de goda bakterierna alls. Hon hade lämnat bajstest på sjukhus i Malmö och varit hos 10 olika läkare men ingen hade sett det!

Numera ser jag sådana problem i mikroskopet och kan sätta in rätta åtgärder för en mage och tarm som inte fungerar.

Vad är en näringsterapeut?

Definitionen av en näringsterapeut enligt Näringsmedicinska Terapeutförbundet (NMTF) lyder så här:

"En utbildad näringsterapeut har studerat biokemi, nutrition samt vitamin- och mineralterapi. Näringsterapeuten erbjuder yrkesmässig rådgivning angående hur kroppen bäst bibehåller och eventuellt återställer den naturliga näringsbalansen trots sjukdom, operationer, trauma, näringsbrister m.m. Man tillämpar kunskaper om hur kosten, vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymer, fettsyror, antioxidanter m.m. påverkar kroppens anatomi, fysiologi och biokemiska funktioner.

Näringsterapeutens mål är att främja optimal hälsa genom att rekommendera ett skräddarsytt kost- och kosttillskottsprogram för varje klient. Arbetsfältet för en näringsterapeut kan vara den egna praktiken, som konsult till läkare eller dietist, på företag som friskvårdsrådgivare, på hälsokostaffär, hälsohem, gym, rehabcenter etc."
Källa: www.nmtf.se

Titeln näringsterapeut är inte skyddad, vilket innebär att vem som helt får kalla sig näringsterapeut. När jag skriver näringsterapeut, syftar jag enbart på de näringsterapeuter som minst uppfyller kraven som NMTF ställer på en näringsterapeut. Läs mer om de krav som Näringsmedicinska Terapeutförbundet (NMTF) ställer på en näringsterapeut.