Många idag kämpar inte bara med allergier utan även med en mängd olika sorters födoämnesintoleranser som de många gånger inte ens vet om.
Dessutom verkar det som att var år som går blir allt fler känsliga för pollen.
Utöver detta finns det även olika sorters allergier mot djur, kemikalier, mögel etc.
Att lida av någon form av allergi är verkligen inte lätt. Men det finns hjälp att få. Först är det dock viktigt att veta vad det är som orsakar att man fått en allergi eller överkänslighet. När man vet det kan man också gå vidare och må bättre.
Inom funktionsmedicin arbetar vi med helheten i kroppen. Istället för att dämpa symtom försöker vi hjälpa kroppen att läka sig själv.
Allergier (IgE-antikroppar) är en allvarlig form av allergi som ger en omedelbar reaktion som klåda, rodnad, svullnad eller anafylaktisk chock. Vi testar inte IgE-antikroppar och rekommenderar dig i stället att kolla upp dessa på vårdcentralen.
När vi talar om födoämnesintolerans (även kallat fördröjd allergi eller allergi typ 3) är det som kallas för IgG-antikroppar inblandat.
Födoämnesintolerans tar sig i uttryck genom att immunförsvaret reagerar på egentligen ”ofarliga" eller "naturliga" ämnen som om de var en fiende.
Att reaktionen är fördröjd (allt från 1 – 48 timmar) gör det svårt att veta att det är maten man åt i går som orsakar huvudvärk i dag; än svårare att veta vilken av alla födoämnen man åt som orsakade reaktionen.
De vanligaste IgG-allergenerna är gluten och mjölkprotein, men även allergener från soja och ägg är vanligt. Man kan dock ha överkänslighet mot en mängd olika födoämnen och därför kan det många gånger vara lämpligt att göra ett matintoleranstest där man kan få reda på vilka IgG-antikroppar man har i blodet.
ImuPro testar upp till 280 olika födoämnen. Denna analys kan göras med blodprov från venblod som man kan få be att få gjort på vårdcentral. Det finns vårdcentraler som inte vill hjälpa till med det och i sådana fall kan man ta kapillärt blod istället.
Om tarmarna får i sig sådant de inte vill ha och saknar det de behöver för att ta hand om och bryta ner det kan det som kallas för läckande tarm uppstå.
Tarmarna har uppgifterna att släppa igenom de näringsämnen som ska ut i blodomloppet och transporteras med blodet till kroppens celler samt hålla borta sådant som inte ska finnas i blodet. När tarmväggarna är skadade och "läcker", eller släpper ut ämnen som inte bör vara i blodet kan även mikrober, toxiner och osmälta matmolekyler läcka ut i blodbanan.
Dessa matmolekyler måste tas om hand av antikroppar som kroppen bildar — en matöverkänslighet har uppstått. För att läka tarmen behöver man undvika dessa för kroppen irriterande födoämnen under en tid tills tarmen läkt.
Med tiden kan matintoleranser och läckande tarm orsaka en mängd olika symtom och sjukdomar som:
Skulle du ha en av ovan nämnda sjukdomar behöver det inte nödvändigtvis betyda att du alltid kommer att ha det, även om du hört andra, inklusive läkare, säga så. Det finns många exempel på det. Genom att hjälpa kroppen att läka mag- och tarmsystemet hjälper du hela kroppen till ett friskare liv och kan på så sätt i många fall reversera sjukdomen.
- Patienberättelse: Anja, 17 år
På MåBra Naturligt kan vi i mikroskop kolla i ditt blod om där finns mikrober som inte hör hemma där, det vill säga, om din tarm läcker igenom till blodet sådant som inte ska finnas där. Du får hjälp att läka din tarmslemhinna genom att undvika mat du inte tål och tillföra sådant som bygger upp samt genom att rena kroppen från sådant som inte ska finnas där, som toxiner, parasiter och candida.
Med tiden kommer du kunna återinföra de flesta födoämnen i din kost!
Vi har många erfarenheter av ha hjälpt människor att bli av med en mängd olika symtom och sjukdomar orsakade av födoämnesintoleranser.
Välkommen du också! Din hälsa är vårt mål!
Toxiner från luften, tillsatser i maten, bekämpningsmedel på grönsaker och frukter, vaccinationer, mediciner och toxiner som bildats av för mycket inflammationsframkallande mat m.m. bidrar till en enorm belastning för koppen.
Kroppen jobbar ständigt med att avgifta toxiner. Men blir det för mycket av dem blir avgiftningsorganen överbelastade. Man likna det vid en soptunna som aldrig blir tömd och till slut rinner det över.
Mängden E-ämnen, färgämnen, smaktillsatser, förtjockningsmedel, aspartam, glutamat, m.m. som finns i vår mat, har ökat enormt, även om det på senare tid skett ett visst uppvaknande — hos vissa.
Även bekämpningsmedel från jordbruksindustrin påverkar. Och även om vi i Sverige har stränga restriktioner om vad som får användas och inte användas — kom ihåg att mycket av vår mat importeras.
Dessutom: Bara för att det tillåts i vår mat betyder inte det att alla tål det.
Vill du veta mer kan jag rekommendera boken: ”Den hemlige kocken” och ”Äkta vara” av Mats-Eric Nilsson.
Det verkar som det skett en ökning av antalet pollenallergiker bland både barn och vuxna, Det beror på följande faktorer:
- Läs mer: Så hjälper du ditt immunförsvar att klara av pollenallergi
Genom att jobba med att utesluta födoämnesintoleranser, (även undvika så kallade korsreaktioner - äta säsongsbetonat), läka läckande tarm och stärka immunsystemet har vi kunnat hjälpa fler som haft jobbiga pollenallergier att kunna njuta av våren och sommaren.
Dessutom finns det flera tillskott och homeopatiska medel som kan fungera som naturliga antihistaminer och hjälpa kroppen att hantera pollenet.
Välkommen på ett besök! Det finns hjälp att få!
- Patientberättelser: Sebastian, 26 år
Naturliga Antihistaminer
Kombinationstillskott som:
Homeopatiska medel:
- Läs mer: Rekommenderade tillskott vid Pollenallergi
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.