Barbro, 66 år

"Jag hade så ont i min mage att jag satt upp och sov åtskilliga nätter."

Barbro hörde om Christina på Må Bra-kliniken, åkte dit, följde råden troget och fick mycket högre livskvalitet som pensionär.

 

Det hela började med att jag kände mig håglös, tappade mycket hår och började få mer och mer problem med min mage. Jag hade mot slutet så ont i min mage och så mycket reflux att jag satt upp och sov åtskilliga nätter. Så fort jag la mig ner kändes det som magsyran skulle rinna upp i munnen. En jättebesvärlig situation. Jag hade just gått i pension och haft en svår kris i familjen vilka båda hade påverkat min livssituation kraftigt. Jag vet att kropp/psyke hänger ihop men att det skulle ”slå så hårt” denna gång trodde jag inte. Krisen var ju över och livet som pensionär skulle bli lustfyllt.

Jag hade var på vårdcentralen och fått utskrivet syrahämmande medicin, vilket nästan alla får då man tror det är ” magkatarr”. Gjorde gastroskopi, lämnade avföringsprov osv. Dvs de standard tester som görs vid magont. Hittar man inget efter de testerna, vilket de inte gjorde, stannar man där, och man kallar det för funktionell dyspepsi. Vilket betyder känslig mage…

Vissa dagar var bra - andra dagar mindre bra.

Jag gick till Hälsokostaffären i stan och letade efter ngt som kunde få mig i balans igen. Eftersom jag äter warfarin, blodtunnande pga ärftliga faktorer ville de inte rekommendera något. I stället tipsade hon mig om Christina och Må bra invest.

Mitt första besök hos Christina blev lite omtumlande. Det var så mycket som var logiskt! Hennes första konstaterande var att jag hade för lite magsyra! Detta ger samma symtom ex halsbränna, ont i magen, illamående osv. Det jag fastnade för var när hon sa att ”magmunnen inte får de rätta signalerna för att sluta sig” Efter alla Christinas tester fick jag olika preparat med mig hem, bl. a. Älggräs, Läkemalva, Stom, Basotabs och vitaminer.

Jag var väldigt försiktig i början eftersom jag har min blodtunnande medicin. Det har i sig varit en kris som satt sina spår och inte något jag leker med. Där är jag alldeles för rädd. Men efter ett tag tog jag full dos av allt Christina rekommenderade.

Jag hade fortfarnade mina bättre och sämre dagar. Jag gjorde återbesök två gånger och efter testerna lade Christina till ytterligare preparat som ex Sanukehl, Allzym för matsmältningen osv. Hon tipsade också om ex. gluten och laktos - gav tips om mat som var bra. Jag gjorde tappra försök att komma in i en ”sundare” mathållning.

I dag ett år senare mår jag mycket mycket bättre. Jag är lycklig och tacksam över de dagar då jag är symtomfri. Jag fortsätter med min lite nya kosthållning, äter vitaminer, dricker citronvatten varje morgon för att balansera magsyran och framförallt så äter jag inte för sent på kvällen.

Jag skulle önska att vår sjukvård skulle öppna upp ögonen för allt detta alternativa och samarbeta med ex näringsterapeuterna, vilket tror jag skulle kunna bidra till ett friskare folk då fler skulle ha möjlighet att bekosta det. Önskar också att man skulle kunna få mer förklaringar på vad det egentligen är som händer i kroppen; det bli lättare att förstå och hantera det då.

Skönt ändå att veta var du finns Christina! Tack för din hjälp!

- Barbro, 66 år

Kontakt

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Instagram

© 2018 Må Bra Naturligt i Trelleborg AB