Mag- och Tarmbesvär

Att ha ett fungerande mag- och tarmsystem är grunden för en god hälsa.
Det är dock mycket som ska stämma för att detta komplicerade system ska fungera tillfredsställande.

Magsäcken

I det viktiga första steget i systemet, i magsäcken, måste de finnas tillräckligt med magsyra med rätt pH-värde för att kunna bryta ner näringsämnen, främst proteiner, för att skicka dem vidare in i tolvfingertarmen. Att det finns tillräckligt med magsyra är oerhört viktigt.

Många får sura uppstötningar och tar läkemedel som Omeprazol för att dämpa saltsyratillverkningen.
I nästintill alla fall är det heltokigt att sänka syranivån eftersom sådana problem orsakas av att man har för lite saltsyra.

Symtom på saltsyrabrist

 • Uppblåst efter måltid
 • Osmält mat i avföringen
 • Diarré eller förstoppning
 • Gaser efter maten - båda riktningar
 • Halsbränna
 • Känsla av att magen är alltför full
 • Illamående
 • Klåda i anus

För lite saltsyra får många negativa konsekvenser, som näringsbrister, förstoppning och andra problem längre fram i tarmsystemet. Man bör då stimulera matsmältningen genom tillsätta bittra örter, saltsyratabletter eller dricka vatten med citron eller äppelcidervinäger.

Om magsäcken har rätt pH-värde (pH=2) kommer tolvfingertarmen få rätt signaler till att ha pH=8. Där finns enzymer som bryter ner näringsämnena tillsammans med gallsyror och vätskor från bukspottskörteln och här ska maten man åt för en stund sedan vara fullständigt nedbruten och redo att tas upp av blodet genom tunntarmens väggar för att distribuera näringen till kroppens alla celler.

Långsiktiga symtom av saltsyrabrist

 • Allergier
 • Håravfall
 • Näringsbrist p.g.a dåligt upptag
 • Tarmfickor
 • Fel Ph-värde i tolvfingertarmen
 • Bukspottskörteln utsöndrar inte enzymer
 • Gallan aktiveras inte till att sända ut vätskor
 • Mineralbrister
 • Jästsvampar överlever i tarmen
 • Parasiter och andra mikroorganismer etablerar sg i tarmen
 • Minskat upptag av vitaminer som t.ex alla B-vitaminer

Tarmproblem

Gaser

kan man drabbas av om nedbrytningen är dålig eller om det är en felaktig bakterieflora i tarmen.

Diarré

eller ”för snabb tarm” kan ha ett flertal olika orsaker.

Man kan ha en överaktiv sköldkörtel, ätit något man inte tål, fått i sig en parasit, bakterie eller amöba, eller också att man äter mediciner som har diarré som biverkning . Diarré behöver åtgärdas snabbt. Förutom att det är oerhört opraktiskt och otrevligt orsakar det att näringen i maten inte tas upp och uttorkning, som båda kan leda till andra sjukdomar och besvär.

Förstoppning

förstör ekologin i tarmen och påverkar snart hela kroppen. Förstoppning kan bero på för lite saltsyra i magsäcken, fel sorts mat, för lite fibrer, för lite magnesium i kroppen, eller att man dricker för lite vatten och för mycket kaffe, läsk eller annat.

Är man förstoppad sitter det ofta kvar gamla rester på tarmväggarna, sådant som kroppen egentligen vill bli av med. Dessa restprodukter förgiftar blodet som har kommit till tarmen för att ta upp näring. Blodet för med sig dessa gifter till levern som ska rena blodet. Istället leder det leder till att levern blir överbelastad och förgiftad. Jag ser detta på ES teck scanningen vi gör på klinken. Många tror att levern bara blir dålig om man har druckit mycket alkohol. Men det är inte hela sanningen. Den kan bli förorenad av att tarmen inte är bra. Man behöver ha tarmtömning varje dag! Har man inte det bör detta åtgärdas. Det hjälper vi dig med på klinken. Att har förstoppning och andra problem leder till läckande tarm och att det bildas tarmfickor som kan orsaka inflammationer. Därför måste det åtgärdas om läkning ska kunna ske

Läckande Tarm

Att har förstoppning och andra problem leder till läckande tarm och att det bildas tarmfickor som kan orsaka inflammationer.

Läckande tarm är en grundläggande orsak till många sjukdomar som IBS, ulcerös kolit, Chrons och andra tarminflammationer, allergier, reumatism, artrit, fibromyalgi… Listan är lång. Förstoppning påverkar hela kroppen oerhört negativt och måste åtgärdas om läkning ska kunna ske.

Alla dessa problem kan vi hjälpa dig att bli av med

På Må Bra Kliniken kan vi hjälpa dig att rensa ur tarmsystemet, läka tarmen och lägga upp en kost som gör att kroppen kan läka.

Kom ihåg att det kan ta ett tag för kroppen att läka.

Under din konsultation kommer vi bland annat att analysera levande blod som kommer ge oss en bra bild av hur din mage och tarm mår. Men ibland behövs ytterliggare tester för att hitta grundorsaken och bli av med mag-/tarmproblemet en gång för alla. Det är därför vi erbjuder ett flertal olika laboratorietester.

Vi jobbar efter 4R-principen

 • Remove
  Första steget är att ta bort intaget av allergener och toxiner från kosten och rena kroppens organ, samt bli av med parasiter och annat. På vår webbshop hittar du en mängd olika reningsprogram. och det är vanligtvis någon av dessa vi kommer rekommendera dig. Där kan du även köpa ImuPro Test där du genom blodprov får veta vilka matallergier du har för att enkelt kunna eliminera dem.

 • Replace
  Stöd av läkande näringsämnen samt tillskott som stöder matsmältningen är viktigt för att minska symptom och påskynda läkning.
   
 • Reinoculate
  Genom att återställa en frisk tarmflora ökar man motståndet mot inflammation och infektion. Detta sker med intag av tarmflorabakterier och näringsämnen som gynnar tillväxten av vänliga tarmbakterier. Nu skall detta bli en del av dig och kroppen skall vänja sig vid den nya miljön i kroppen.
   
 • Repair
  Dessa steg leder fram till att kroppen får förutsättningar att kunna reparera sig själv.

Mångas erfarenheter visar att denna metod fungerar och för med sig enastående effekter på hälsan. Hör av dig till oss på Må Bra Naturligt och boka en konsultation för att få hjälp.

Kontakt

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Instagram

© 2018 Må Bra Naturligt i Trelleborg AB