onsdag, 31 oktober 2012 16:05

Många dör av läkemedelsbiverkningar

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(4 röster)

I USA räknar man med att ca 106 000 varje år dör av läkemedelsbiverkningar.

I Sverige för man inte samma statistik. Kanske är det så att i USA kan man stämma läkemedelsbolag och läkare. Men det kan man inte i Sverige. Här kan du läsa en artikel som är skriven av Björn Beermann, läkemdelsverket.  Läs mer här:

Men det är ändå ca 1000 personer som dör av tydliga läkemedelsbiverkningar i Sverige. Alltså de har tagit sina mediciner i rätt dos enligt recept.

De flesta biverkningar ca 75% som leder till sjukhusvård är dosberoende och förutsägbara.

Personligen har jag i min nära vänkrets och släkt sett hur läkare urskiljingslöst skrivit ut mediciner och inte gjort uppföljningar. De har blandat en mängd mediciner, förmodligen pga att olika läkare skrivit ut och man har ingen koll på vad andra läkare föreskrivit.

En person dog av skrumplever torts att han inte hade druckit alkohol. Vilket tråkigt slut! Han hade gått till doktorn för sina magplågor och bara fått smärtstillande. Jag har vänner som då sa till honom att du kan ju lösa din problem med alternativa metoder och tillskott. Han svarar då: ja men det kan jag inte ta för de är inte kontrollerade!!!

Tragiskt, han kunde inte tänka sig att ta probiotika eller enzymer för att smälta maten bättre, men han kunde tänka sig att äta smärtstillande för de var kontrollerad medicin. Detta dör han av!

Visst blir man ledsen!

Den andra tråkiga erfarenhet i min närhet är en släktning som var 56 år, som dör av läkemedel. Han hade haft ont i ryggen. Han hade en stor övervikt och förmodligen rörde han sig inte tillräckligt. Han får någon form av diskbrock det enda de ger honom är smärtstillande som inte hjälpte. Han var sängliggande och hans gamla pappa 85 år får hjälpa honom med allt. Tvätta, laga mat och handla. Han kunde inte göra något själv under nästan ett helt år. De tvingar honom att jobba för de menar att det skulle vara bra för honom. Han kan knappt ta sig ner i bilen. En dag när hans pappa kommer dit vaknar han inte upp. Han dog i sömnen.

När de skall röja i hans grejor får de plocka flera kassar med läkemedel till apoteket. Det hör till saken att han tagit hjärtmediciner och blodtrycksmediciner kolesterolmediciner och diabetesmediciner mm.

Tänk om han hade fått rätt hjälp. Viktnedgång, kostråd, gymnastik och kiropraktik mm kunde ha hjälpt honom. När man föreslog detta säger han: går det på högkostnadsskydd?

Nu hör det till saken han var inte direkt en fattiglapp. Så han hade kunnat betala detta med egna medel.

Samhället har lärt upp människor att läkaren skall lösa hälsoproblem. De flesta känner inget eget ansvar för sin hälsa. Ändå är så många missbelåtna och de är besvikna på läkarvården.

Varför inte söka naturlig (utan kemikalier) hjälp innan det har gått för långt? Och framför allt, varför inte ta hand om sin hälsa och på så sätt förebygga en mängd problem?

Jag personligen har aldrig fått hjälp av läkare och inte min nära familj heller. Men det har vi fått av alternativa mediciner och tillskott. Jag är så glad för det. Jag har dessutom hjälpt många att bli av med sina läkemedel genom att hjälpa dem till en bättre livsstil. Detta har alltid skett med läkares tillsyn. OBS vi plockar aldrig bort läkemedel! Detta är helt och hållet upp till personer att ta tag i sin hälsa och lösa det och tillsammans med läkaren minska och ta bort läkemedel. Det finns många som fått ett bättre blodtryck genom att sluta röka, motionera och ändra sin kost.

Läs 18694 gånger Senast ändrad fredag, 12 juni 2020 03:52
Christina Sjöqvist

Christina är utbildad näringsterapeut och har utöver detta tillägnat sig kunskaper inom massage, akupunktur, hårmineralanalys, irisdiagnostik och basmedicin.

Hon startade sitt första hälsoföretag 1997 och har sedan dess fått stora kunskaper och kunnat hjjälpa många att uppnå hälsa. Både via sin klinik i Trelleborg där hon hjälper kunder individuellt men också genom att hålla föreläsningar runt om i landet.

Relaterade artiklar (efter tagg)

6 kommentarer

 • Kommentarlänk Margareta fredag, 09 november 2012 06:44 postad av Margareta

  Mycket bra artikel.
  Det första vi borde fråga oss när vi blir sjuka är: Finns det alternativ behandling som kan hjälpa? Vad kan jag göra för att förbättra min situation?
  På något sätt tycks den snabba vägen, som i bästa fall bara hjälper tillfälligt, vara det som de flesta väljer när det borde vara tvärtom.

 • Kommentarlänk Timo fredag, 02 november 2012 09:22 postad av Timo

  Intressant. En övergripande inställning på många områden hos som lever i Sverige. "Ingenting är mitt fel, staten ska ta hand om mig och allt staten säger är sant".

  Bra artikel, så självklart. Hoppas alla som läser kan ta det till sig och GÖRA något.

 • Kommentarlänk Amanda fredag, 02 november 2012 09:10 postad av Amanda

  Det är krångligt det där med läkemedel. Egentligen önskar man att folk inte gick på allt, utan ifrågasatte och granskade. Inget fel att ta läkemedel om man tar dem rätt. Att man kan vara mer rädd för lite enxymer än en formel med bokstäver man inte ens kan uttala eller har en aning om hur de verkligen fungerar i sin kropp.

 • Kommentarlänk Amanda fredag, 02 november 2012 09:08 postad av Amanda

  Vad långt man kan gå med att bara äta rätt och motionera. Två grundläggande sanningar.

 • Kommentarlänk Bengtsson fredag, 02 november 2012 09:06 postad av Bengtsson

  Tack för en otroligt upplysande artikel

 • Kommentarlänk Agnes fredag, 02 november 2012 09:05 postad av Agnes

  Riktigt bra blogginlägg, upplysande. Önskar att fler tänkte med sitt sunda förnuft och lyssnade på sin kropp - vilken sorts hjälp är bäst för min kropp?

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

Besök min webbshop

Kontakt

Odens Tvärgränd 12
231 42 Trelleborg
Telefon: 0707-540 400
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Instagram

mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
© 2018 Må Bra Naturligt i Trelleborg AB