fredag, 24 augusti 2012 14:07

Tarminflammation

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Idag är det markand i Trelleborg. Den kallas Palmfestival. Vi har ett stånd där för att tala om att vi finns i stan. De flesta går förbi och en del skyndar sig ännu mer när de ser att det handlar om hälsa. Visst är det konstigt?

Men vi vill inte ge några ett dåligt samvete. Alla har ett eget ansvar för sin hälsa och vi står där för att vi vill informera att det finns alternativ om man inte vill må så dåligt som de flesta klagar att de gör. Det är lättare att klaga än att göra något åt det känns det som ibland!

Jag blev iallafall mycket glad när jag såg en av mina kunder komma fram till mig. Hon hade precis varit hos doktorn. Doktorn hade sagt till henne att hon inte behöver komma förrän om ett år.

När hon kom för något år sedan hade hon Ulcerös kolit, med halva tarmen inflammerad. Hon gick även på läkemedel som är ett cellgift, Asacol och Azatioprin. Och hade fått besked av doktorn att detta skulle hon få ta i hela sitt liv. Trots dessa läkemdel fungerade tarmen inte alls som den skulle.

Hon letade upp mig och vi började att åtgärda hennes mat. Läkte hennes tarm.

Kan ni förstå att inga läkare bryr sig om hur de äter. De säger: "Ta medicinen och ät vad du vill...."

Men som alla tänkade människor så bör man förstå att det man stoppar in i kroppen hjälper den eller stjälper den. Hon fick kostråd och vi jobbade med att läka hennes tarm. Efter några månader var hon av med de 3 läkemedel hon tog och kroppen hade börjat läka. Vi fortsatte  och idag verkar det som om hennes problem är borta.

Det vi la märke till ibörjan var att hon fick dippar på våren och hösten. Men då är hon extra noga med kosten och att stärka sig med en del produkter. Då blir inte dipparna så djupa. Hon var iallafall glad att hon slipper sina läkemedel med alla biverkningar och hon är glad att hon har sett att kroppen kan läka sig om den får rätt hjälp.

Jag blir glad av att höra när kunder har blivit läkta. Det ger mig en drivkraft att jobba vidare även om det ibland kan kännas som man jobbar i motvind med tanke på att man från läkemedelsverk och andra instutiotioner försöker att bakbinda oss, genom att förbjuda att sälja vissa produkter och framför allt att vi inte får säga att några av de medel vi jobbar med förbygger, behandlar eller botar.

Vill du ha hjälp med din tarm. Misströsta inte det finns hjälp att få. Detta exempel är bara ett av många med denna problematik.

 

 

 

 

 

 

Läs 8407 gånger Senast ändrad fredag, 12 juni 2020 03:51
Christina Sjöqvist

Christina är utbildad näringsterapeut och har utöver detta tillägnat sig kunskaper inom massage, akupunktur, hårmineralanalys, irisdiagnostik och basmedicin.

Hon startade sitt första hälsoföretag 1997 och har sedan dess fått stora kunskaper och kunnat hjjälpa många att uppnå hälsa. Både via sin klinik i Trelleborg där hon hjälper kunder individuellt men också genom att hålla föreläsningar runt om i landet.

5 kommentarer

 • Kommentarlänk Madeleine lördag, 17 november 2012 12:31 postad av Madeleine

  jättebra skrivet!
  jag märker själv stor skillnad av att äta bra kost som jag tål , jag har inflammation i tarmen.

  vill du berätta hur ni ändrade kosten?

  jag äter inte mjölk, inte gluten, ingen stark mat, inget godis, inte chips, inte kakor osv...inga matoljor...

  men tål laktosfri riktigt smör, laktosfri verum eller valio probiotisk ypghurt, kokt mat kyckling, potatis, grönsaker kokt osv..

  ha det bra
  mvh madde

 • Kommentarlänk Eva torsdag, 06 september 2012 09:27 postad av Eva

  Så bra att du berättar om detta Christina. Kosten är ju grunden för hälsan.
  När ska läkarna fatta det?

 • Kommentarlänk Rikard måndag, 03 september 2012 12:47 postad av Rikard

  Mycket intressant. Tack för bra information.

 • Kommentarlänk Amanda måndag, 27 augusti 2012 20:14 postad av Amanda

  Tänk så många som skulle kunna bli friska från sina olika besvär bara genom att tänka efter hur kroppen fungerar. Det är hemskt att man lägger ner mer pengar på bilen, hunden och hästen. Men som jag sa till en hästägare, hur ska vi kunna ta hand om våra hästar om vi blir sjuka bara för att vi prioriterat att deras hö är av högsta kvalité medan maten vi stoppar i oss är av sämsta.

 • Kommentarlänk Timo måndag, 27 augusti 2012 14:07 postad av Timo

  Folk måste börja inse att kroppen inte är en soptunna. Får panik när jag ser vad många stoppar på bandet i matbutikskassan.

  Läkemedelsföretagen är smarta, håller folk vid liv, visst, men i behov av läkemedel för den ena och den andra åkomman istället för att låta kroppen bota sig själv.

  Hoppas att fler insåg detta faktum.

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

Besök min webbshop

Kontakt

Odens Tvärgränd 12
231 42 Trelleborg
Telefon: 0707-540 400
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Instagram

mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
© 2018 Må Bra Naturligt i Trelleborg AB