Mat & recept (5)

fredag, 26 oktober 2012 09:23

Christinas glutenfria bröd

3 dl soja mjöl 3 dl rismjöl 3 dl bovetemjöl 2 dl psylliumfröskal eller Husk 5 dl skrädmjöl detta är ett havremjöl (finns på maxi) 1 dl pumpafrön eller solrosfrön Lite salt 1 pkt torrjäst Blanda alla torra ingredienser 5 dl vatten ca 40 gr 2 stora rivna morötter 1…
Sojascones 220gr i 8 -10 min 2,5 dl Sojamjöl 2,5 dl Rismjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 4 msk olivolja 2 msk Psylliumfröskal 2 dl sojamjölk Rör ihop alla torra ingredienser och häll sedan in sojamjölk eller vatten till en lagom konsistens. Forma små platta scones. Lägg på en…
tisdag, 22 Maj 2012 08:59

Ta vara på vilda växter

Ta vara på vilda växter för en nyttigare vår och sommar Jag har alltid älskat att plocka vilda växter och blad. Det tyckte jag om sen jag var ung och långt innan jag gick min örtmedicinska utblidning. Nu är tiden för att plocka och torka och frysa in….. De vilda…
onsdag, 25 april 2012 14:49

Bröd utan gluten, jäst och socker

Bröd utan jäst, socker, och gluten Ingredienser: 4,5 dl glutenfritt mjöl ½ dl fibrex ½ dl psylliumfröskal Lite solrosfrön och linfrön. 2 tsk bakpulver 2,5 dl havremjölk 50 gr smör eller olja ½ tsk salt Smaksätt med lite lingon, rivna morötter och brödkryddor. Du kan en annan gång ha i…

Kontakt

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Instagram

© 2018 Må Bra Naturligt i Trelleborg AB