måndag, 14 oktober 2013 19:51

Hårmineralanalys avslöjar näringsbrist

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(5 röster)

Är du mån om din hälsa är en hårmineralanalys ett av de absolut bästa metoder du hittar på marknaden idag. En hårmineralanalys avslöjar ofta sådant som läkarna missar.

En hårmineralanalys visar statusen i kroppen ca. 4-8 veckor tillbaka. Man klipper alltid håret som är längst in vid huvudsvålen. Till skillnad från ett blodprov som bara visar hur det ser ut just den sekunden man tar provet. Säg att du precis ätit till exempel en banan så höjs nivån av kalium i blodet. Blodet transporterar näring så kroppen försöker alltid hålla blodet så konstant som möjligt med näringsämnen. Blodet säger inget om vilka resurser kroppen har i övrigt. Även om ett blodprov skulle visa på en kaliumbrist hjälper det sällan att endast tillföra kalium. Natrium och kalium regleras av njurarna och har en påverkan på binjurarna i kroppen.

harmineralanalysklippning 460x330

Idag är de flesta medvetna om att vi behöver kosttillskott för att hålla sig friska. De flesta har näringsbrist men problemet är att man inte har en aning om vilka specifika ämnen man har brist på. Många gånger skapar man större obalanser genom att tillföra enstaka ämnen man inte behöver. Även om man skulle behöva dem kan man skapa brister på andra ämnen i kroppen istället. Och många går till hälsokosten och köper på sig ibland ämnen som de inte behöver och kan förvärra ett problem som finns. Tyvärr!

Vitsen med en hårmineralanalys är att få ett skräddarsytt kosttillskottsprogram för just dina unika behov. Det finns inga universalmedel mot näringsbrister eftersom alla är biokemiskt olika. Du får uträknat exakt vad just din kropp behöver för att återställa balansen. 

Det ligger många års forskning bakom hårmineralanalysen. Idag kan man utläsa väldigt mycket ur en håranalys. Allt som sker i kroppen är biokemiska processer där det går åt näringsämnen. Fattas det näringsämnen, som det gör hos de flesta av oss, kan inte dessa biokemiska processer utföras korrekt. Det hela är egentligen väldigt enkelt och handlar bara om att förse kroppen med de ämnen den saknar för att fungera normalt. Med en hårmineralanalys får du uträknat exakt på milligrammet vad din kropp behöver av olika ämnen. Det kan vara: vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymer eller saltsyra.

Att man samlar på sig gifter beror oftast på att man har näringsbrister och inte kan binda gifterna och föra ut dem ur kroppen. Om du ger din kropp den näring den behöver så börjar den snart avgifta det som den tidigare lagrat upp. Som miljön ser ut idag är vi väldigt utsatta för kemikalier och tungmetaller som gör oss sjuka.

 

Dessa mineraler mäts i en hårmineralanalys

 

Kalcium

Magnesium

Natrium

Kalium

Koppar

Zink

Fosfor

Järn

Mangan

Krom

Selen

Bor

Kobolt

Molybden

Svavel

plus följande spårämnen

 

 

 

 

Ge, Ba, Bi, Rb, Li, Ni, Pt, TI, V, Sr, Sn, Ti, W, Zr

 

 

 

 

samt dessa giftiga ämnen

 

 

 

 

Uran

Arsenik

Beryllium

Kvicksilver

Kadmium

Bly

Aluminium

 

Det viktigaste är inte själva mätningen av mineralerna utan vad man kan utläsa av provsvaret. Man tittar också bla. på balansen mellan mineralerna som är minst lika viktigt som mängden av varje ämne. Genom att titta på helheten kan man få fram exakt hur mycket den testade personen behöver av varje ämne. Om du har brist på ett ämne kan det vara något helt annat du behöver för att kunna tillgodogöra dig det ämnet.

Idag har vi många fler skadliga ämnen i kroppen än de som syns i en hårmineralanalys. Det kan vara till exempel miljögifter, kemikalier, konserveringsmedel och mediciner. När kroppen får de näringsämnen den behöver avgiftar den även dessa.

Med en hårmineralanalys får du inte bara reda på vilka näringsbrister du har utan även hur din sköldkörtel och dina binjurar fungerar samt om du har en snabb eller långsam ämnesomsättning. Detta säger mycket om hormonbalansen i kroppen. Många har idag problem med sköldkörteln till följd av giftiga upplagringar och näringsbrister. Fattas det näringsämnen kan sköldkörteln inte producera sina hormoner på ett korrekt sätt. Problem med sköldkörteln kan ge många besvär både fysiskt och psykiskt. Fibromyalgi till exempel orsakas av att sköldkörteln inte fungerar som den ska. Bisköldkörtlarna börjar ta upp och utsöndra kalcium som går ut fel i kroppen. Detta ger bland annat symtom från muskler och nerver.

Många med fibromyalgi ser likadana ut i sitt mineralmönster. Man kan oftast se i hårmineralanalysen vilka symtom personen har. Detta är inte så konstigt med tanke på att de flesta sjukdomar beror på att det fattas vissa näringsämnen.

Faktum är att du inte ens kan tänka utan att det går åt näringsämnen. I en hårmineralanalys får man också en ganska klar bild över hur personen fungerar psykiskt. Vårt mineralmönster styr hur vi tänker och fungerar psykiskt. Obalanser kan göra oss deprimerade, ge oss ångest och oro, allt styrs av den uppsättning näringsämnen du har i kroppen.

 Vanliga symtom på näringsbrist:

Allergier, Depression, Barnlöshet, Fibromyalgi, Mag- och Tarmproblem, Huvudvärk & Migrän, Hudproblem, Ledbesvär, Anorexi, Dyslexi, Psykiska problem, Koncentrationsproblem, Trötthet, Irritabilitet, Sömnlöshet, Kramper, Förstoppning, Hjärt- och Kärlbesvär för att nämna några.

Det bästa med hårmineralanalysen är att det inte spelar så stor roll vilka symtom du har. När din kropp får de näringsämnen den behöver så rättar den till dina obalanser. Biokemisten Dr. David Watts har utvecklat metoden med högklassiga hårmineralanalyser som används av läkare och terapeuter i över 30 länder. Han arbetar som forskningschef på Trace Elements Inc, Texas, USA och har publicerat mer än 50 vetenskapliga artiklar. Trace Elements är världsledande på hårmineralanalyser och sysslar uteslutande med detta. Till skillnad från de flesta laboratorium analyserar de endast hår, inga urin- eller blodprover.

 

Hur går jag tillväga för att göra en hårmineralanalys?

En hårmineralanalys kostar 1500 kronor och inkluderar en grundlig genomgång av analyssvaret. Inga terapeutarvoden tillkommer. Alla kan göra en håranalys hos Må Bra Invest / 5Code AB oavsett var man bor. Du tar enkelt provet hemma i lugn och ro. I provtagningsmaterialet medföljer tydliga instruktioner om hur du går tillväga. När du tagit provet fyller du i blanketten och skickar den tillsammans med hårprovet till Må Bra Invest /5 Code AB. Det tar ca. 4-5 veckor får du din hårmineralanalys i brevlådan. Du läser då igenom analysen och vi går igenom den per telefon. Vi meilar om en tid som passar oss båda. Ca 20 min tar telefonsamtalet. Du får då en grundlig genomgång av provsvaret tillsammans med en erfaren näringsterapeut. Christina Sjöqvist har framgångsrikt hjälpt människor må bättre genom hårmineralanalyser sedan 1999.

 

Beställ din Hårmineralanalys här!

 

 

Läs 5336 gånger Senast ändrad måndag, 14 oktober 2013 20:16
Christina Sjöqvist

Christina är utbildad näringsterapeut och har utöver detta tillägnat sig kunskaper inom massage, akupunktur, hårmineralanalys, irisdiagnostik och basmedicin.

Hon startade sitt första hälsoföretag 1997 och har sedan dess fått stora kunskaper och kunnat hjjälpa många att uppnå hälsa. Både via sin klinik i Trelleborg där hon hjälper kunder individuellt men också genom att hålla föreläsningar runt om i landet.

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

Besök min webbshop

Kontakt

Odens Tvärgränd 12
231 42 Trelleborg
Telefon: 0707-540 400
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Instagram

mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
© 2018 Må Bra Naturligt i Trelleborg AB