PMS & hormonproblem

Läkarna som tog hand om våra mormödrar och mormorsmödrar hade inte mycket erfarenhet av PMS, endometrios, dysmenorré, PCOS, amenorré, menoragi, osteroporos, övergångsbesvär eller bröstcancer, eftersom det förekom så sällan.

Kvinnosjukdomarna har ökat genom dagens försämrade livsföring

Tyvärr har ovan nämnda besvär ökat och blivit en accepterad del av att vara kvinna. Men problemen är inte naturliga bara för att de är vanligt förekommande. I stort sett härstammar det från vår försämrade livsföring, kost, och motionsvanor.

Könshormonerna bör vara i balans

Östrogen och progesteron tillhör en grupp kvinnliga könshormoner medan testosteron tillhör de manliga könshormonerna. Både män och kvinnor har lite av alla sorterna. De skall vara i balans. Vi ser ofta en östrogendominans och en progesteronbrist hos många som har PMS, endometrios osv.

Behandling med naturligt progesteron kan ge lindring vid PMS-besvär, oregelbunden mens eller riklig mens och kramper.

Orsaker till obalans bland kroppens könshormoner

Näringsämnen som påverkar östrogenbalansen är koppar, zink, magnesium, C-vitamin och B6-vitamin. Höga halter av östrogen associeras med höga halter av koppar, vilket dr Watts har sett i hårmineralanalyser.

PMS kan även bero på matallergier. Det kan vara Candida, nedsatt avgiftning av lever, underskott av fetter som DHA/EPA och GLA. Detta är bara några orsaker.

Läs mer: www.Labrix.com

Endometrios

Vid denna sjukdom finns ofta ett östrogenöverskott. Det har hjälpt flera som blivit bra, att rena systemet och få balans på sina hormoner.

En kvinna hade lidit av endometrios sedan sin ungdom, gått på massor med behandlingar och läkemedel. De hade inte hjälpt utan hon hade fortfarande stora smärtor i samband med mens.

Hon kom till Må Bra Invest och fick rena kroppen, ändra kosten, få i sig vissa viktiga ämnen av både homeopatiska, örter och kosttillskott. Gissa vad som hände? Hon blev med barn vilket inte hon trodde var möjligt eftersom hon gått igenom många olika IV-behandlingar för det. Hon var 42 år och fick ett friskt och fint barn.

PCOS

Även här är det obalanser som vi haft bra resultat av att få bort. Må Bra Invest hjälper dig att utröna vad grundorsakerna kan vara. Många har hos oss fått hjälp att bli av med sina hormonproblem.

Till sidans topp!