fredag, 15 mars 2013 12:29

Trötthet - orsaker - vad kan man göra åt det?

Skrivet av 
Betygsätt den här artikeln
(3 röster)

Jag har märkt att många som är trötta de tror att de har fel på sköldkörtel och binjurar. Så kan det naturligtvis vara men det är inte hela sanningen. Man vill, eller förstår inte det underliggande problemet. Ibland för att man inte ser sig själv med objektiva ögon. Eller man vill inte se sanningen i vitögat. Eller man vill inte ändra på saker som man borde ta itu med.

Trötthet kan bero på att det fattas något som näring eller det kan vara för mycket slagg eller plack i kroppen. Är din tunga vit? Ett tecken på det.

Sjukdomar som är kopplade till en låg energi:

 • Utbrändhet
 • Depression
 • Hjärt- och kärlsjukdomar
 • Neurologiska sjukdomar
 • Reumatiska sjukdomar
 • Diabetes
 • Autoimmuna sjukdomar
 • Cancer
 • För tidigt åldrande

Här kommer det här en tjecklista som du kan kontrollera:

 • Har jag varit sjuk med virus eller bakterieinfektion? Kom min trötthet efter det? Det är inte ovanligt att det blir ett bakslag för kroppen och den behöver extra mycket hjälp och omsorg efter ett sådant slag. Jag har märkt när jag får besök av patienter att det är ofta så att trötthet har kommit efter sådana sjukdomar. Det går att få bort verkningarna av virus och bakterier. Då jobbar vi med immunologiska medel som sätter fart på det egna immunsystemet. Mycket effektiva preparat. Rensa bort…..
 • Har jag en mobil som jag hela tiden bär på mig? Har jag ett hem som hela tiden är uppkopplat? Sover jag i ett rum som det finns datorer, mobil på nattduksbordet? Dessa frekevenser påverkar oss mer än vi kan tro. En del går omkring med en telefon i örat hela dagen. Men hur påverkar detta hjärnan? Fundera på att sanera hemmet.
 • Jag har även lagt märke till att en hel del autoimmuna sjukdomar kommer efter att immunförsvaret har blivit nerslaget. Jämför det med om du ser en mygga som du vill döda, men istället för att ta en liten tidning och ta död på den så hämtar du släggan och dödar den. Hur intelligent är det?                                                                                                                                                                                                                                    T ex tänk dig att du får en infektion och du får antibiotika som slår ner det, eller du får en inflammation och du får cortison.  Man skall alltid tänka vad är orsaken? Vad vill kroppen lära mig. Kan det vara så att feber har jag fått för att kroppen vill döda bakterier? Det är därför temperaturen höjs nämligen. Varför har jag fått en inflammation. Kan jag göra något åt det på naturlig väg?
 • Kan det vara så att jag saknar vissa mineraler och vitaminer? Det är vanligt att vi har brister. Det kan vara en idé att kolla det med hjälp av hårmineralanalys. Läs gärna mer om det Här.   Vi servar bilen och det kan kosta jättemycket. Men hur många ar villiga att lägga samma summa på sin kropp som man lägger på sin bil. Det är synd.
 • Har jag förstoppning eller födoämnesöverkänslighet? Det kan isåfall göra så att man blir trött. För det tar på kroppens immunförsvar att hela tiden bryta ner föda som inte kroppen vill ha. Kroppen skapar IgG antikroppar för det är som en fiende i kroppen och den skall inte vara där. Genom att ta bort den föda man inte tål kan man må mycket bättre.
 • Har man förstoppning eller diarré så är det båda ett tecken som man inte skall blunda för utan göra något åt. Det kan bero på parasiter eller andra mikroorganismer som man behöver ta död på. Dessa stjäl av vår egen energi.
 • Det kan vara svårt att själv komma på vad man inte tål, därför är det bäst att göra en analys på det för att kolla. Läs mer här.
 • Det finns naturligtvis energitjuvar också och det kan ibland vara nödvändigt att göra en städning även bland vänner och bekanta. Känner man att de utnyttjar eller stjäl ens glädje och energi då kan det vara behov av att sätta stopp för det.
 • En annan fråga är: Får jag tillräckligt med motion? Rör jag mig varje dag minst 20 minuter i rask promenad eller annan träning? Kroppen är gjord för att vi skall röra oss, missar vi det så kan man bli trött. Men säger en del jag är för trött för att motionerna. Sätt i gång så blir du kanske piggare. Blir du inte det, kan det ha att göra med att det finns underliggande problem som måste åtgärdas.

Detta var bara lite tankar om trötthet.

Önskar alla en underbar vår. Solen skiner idag och det känns som våren kommer även i år.

Hälsningar Christina

Läs 9043 gånger Senast ändrad fredag, 15 mars 2013 12:41
Christina Sjöqvist

Jag är utbildad näringsterapeut och har utöver detta tillägnat mig kunskaper inom massage, akupunktur, hårmineralanalys, irisdiagnostik och basmedicin.

Jag arbetar med funktionsmedicin och samarbetar med patienten i att uppnå hälsa genom att behandla individen istället för sjukdomen.

3 kommentarer

 • Kommentarlänk Mysan tisdag, 16 april 2013 08:45 postad av Mysan

  Jag känner mig jämt trött, gick till hälsokosten och jag fick Ginsana och något till. Det hjälpte absolut i början, men nu tre veckor senare känns det som innan. Vad skulle du föreslå att jag skulle göra?

  Tacksam för svar.

 • Kommentarlänk Amanda tisdag, 16 april 2013 08:42 postad av Amanda

  Jag hade en underaktiv sköldkörtel och visst påverkade det min energi. Jag gjorde så att jag stöttade sköldkörteln, men fokus låg ändå inte på den. Utan med hjälpa av dig Christina så kunde vi urskilja varför min sköldkörtel var lite tröttare. Den var ju själv en symptom på en mer bakomliggande orsak. Självfallet i mag och tarm. Men nu kan jag verkligen inte klaga på min sköldkörtel länge efter att ha hjälpt kroppen att överlag må bättre fylla på med mängder av näring och regelbunden städning känner jag att jag kan hålla mig pigg och alert. Visst får man dagar när jag är mer seg än andra, men den där ständiga tröttheten och utmattningen är borta. Varför? Jo för vi gick till grunden med det och blundade inte för kroppens varningssignaler. Tack för all hjälp!!

 • Kommentarlänk Timo torsdag, 21 mars 2013 21:43 postad av Timo

  Kan starkt intyga att det verkligen är värt den jämförelsevis lilla möda som krävs för att engagera sig i sin hälsa - för vilket resultat man kan få!
  "Är det så här man ska må när man mår bra?!".
  Jag hade många av i inlägget nämnda punkter att arbeta på, i synnerhet kost, och en mängd olika hälsoproblem har försvunnit till följd av förändringar. Nu blir livet mycket enklare att leva.

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.