Allergier

Om vi är belastade och kroppen inte kan avgifta oss från kemikalier eller annat kan det leda till allergier, som gör att vanligtvis ofarliga ämnen blir skadliga för oss.

Varför får man en allergi?

Många går och bär på infektioner som i sin tur leder till inflammationer, nedsatt organfunktion, allergier och energibrist. Infektionerna beror främst på en dålig miljö i kroppen och ger som resultat att mikroorganismer som svamp, parasiter, bakterier eller virus lättare får tillträde i vår kropp.

Kan man bli av med en allergi?

Erfarenheten visar att man kan bli av med många allergier genom rening av kroppen och att återställa biokemin.

Läs mer om avgiftning och toxiner!

Det finns olika källor för toxisk belastning som kan ge allergier som dolda allergener / fördröjd allergi. Vanliga allergener är gluten, mjölkprotein m.m. De ger inte utslag direkt, utan symptomen kan komma flera timmar eller dagar efter man varit utsatt för ämnet.

Hur visar sig en allergi?

Allergier kan visa sig i t ex: täppt näsa, depression, andningsbesvär, astma ledvärk, magont, diarré, illamående, magont, huvudvärk m.m.

För att testa vilket ämne man inte tål rekommenderas lab-tester av IgG-antikroppar som kan mäta på 90 upp till 270 olika födoämnen. Din överkänslighet visar sig i siffror 1-4, där 4 står för det man är mest överkänslig mot.

Genom att undvika ämnet och läka tarmen kan man bli bra inom 1 år – 2 år och tåla födoämnet igen.

Du kan läsa mer om dessa tester i ImuPros patientbroschyr

Födoämnen som ingår i Imu Pro's test Födoämnen som ingår i Imu Pro's test (Pdf)

Tillsatser i maten av olika slag

Alla E-medel, färgämne, förtjockningsmedel och smaktillsatser är vanliga orsaker till reaktioner. Mängden giftiga ämnen har ökat med 850 % sedan 1970. Bara för att ett färgämne tillåts i maten betyder det inte att alla tål det. Ett ämne som många idag mår dåligt av är natriumglutamat, E621.

Du kan läsa mer om alla dessa ämnen i boken ”Den hemlige kocken.” För att slippa alla dessa tillsatser bekämpningsmedel och andra gifter så långt det är möjligt; välj Kravodlat!

Parasiter och bakterier kan ställa till problem

Det är tur att vi inte tittar på vår mat i mikroskop, för då skulle vi troligen inte våga äta den! Det finns otaliga parasiter och bakterier som vi kan få från våra husdjur eller från frukt och grönsaker.

I mikroskopet kan du och jag se i levande blodanalys om det finns levande mikroorganismer i din kropp. Dessa gör små hål i tarmslemhinnan (läckande tarm) och genom dessa hål går matmolokyler ut i blodet. Kroppen ser dessa som inkräktare och skapar IgG antikroppar mot dem. En överkänslighet har uppkommit som inte försvinner förrän tarmen har läkt igen.

Parasiter tar energi från kroppen som kroppen skulle ha bättre nytta av till annat. 1/3 av alla som vi tittar i blodet hos har just mikroorganismer av något slag. Det är viktigt för hälsan att bli av med dessa och återställa tarmfloran. Frisk tarmflora leder till en frisk kropp.

Läs mer: www.naringsmedicinsktidskrift.se

Till sidans topp!